Fark Yaratan Teknokent Firmalarından Haberler

Tren Üstü Haberleşmesi için Milli Çözüm

25 Ocak 2017 - Fark Yaratan Teknokent Firmalarından

AIR Telekomünikasyon Çözümleri, 2016 yılı içerisinde açılışı yapılan Antalya II. Aşama Raylı Sistem Hattı kapsamında, tramvay araçları üzerindeki telsiz haberleşme sistemini sağlamıştır. Bu sistem, araç üzerindeki telsize ek olarak, telsiz ile tren anons sistemi arasındaki bağlantıyı sağlayan ve AIR’ın İTÜ Teknokent bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkmış olan OBS ürününü de içermektedir.  OBS ürünü, telsize gelen anonsların, istendiğinde, tren vagonlarındaki anons sistemine aktarılmasını sağlamaktadır. Bu aktarımı, araç sürücüsinin insiyatifinde yapabildiği gibi, uzaktan, merkezi bir yazılımın tarafından kontrol edilebilmeyi de desteklemektedir.

 

OBS ürününün geliştirilmesine, bu alanda yerli bir ürün bulunmamasından yola çıkılarak, 2009 yılında başlanmıştır. AIR’ın telsiz alanındaki tecrübesinin de katkısıyla geliştirilen ürün, sektördeki milli ürün eksikliğini gidermeyi başardığı gibi, yurt dışına da ihraç edilmiştir.

 

OBS ürünü, Antalya tramvay sistemindeki araçların yanı sıra, İstanbul ve Ankara metroları bünyesindeki çeşitli hatlarda, dünyanın en önemli tren üreticilerinin tercihi olarak, metro araçlarında kullanılmaktadır.