İTÜ Çekirdek'ten Haberler

İTÜ ÇEKİRDEK FİRMASI RİMUUT FREELANCE ÇALIŞANLARA ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

13 Eylül 2017 - İTÜ Çekirdek

İTÜ Çekirdek’in bu seneki firmalarından Rimuut, bir ofise bağlı olmadan, bağımsız yani “freelance” çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak mikro-şirketlere dönüştürüyor. Freelance çalışanların müşterileriyle pratik, tahsilat garantili ve faturalı çalışmasını sağlayan Rimuut, sunduğu çevrimiçi çalışma ortamıyla da iş süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Freelance çalışanların ticari ve idari problemlerine odaklanan girişim, geliştirdiği escrow tahsilat altyapısı ve çevrimiçi çalışma ortamıyla da müşteri tarafının daha güvenli ve pratik çalışmasını sağlıyor. Freelance çalışanlarla müşteri arasında şimdilik eşleşme yapmayan ve yalnızca freelance çalışanlara odaklanan Rimuut, önümüzdeki dönemde bu alanda da faaliyet göstermek üzere alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Rimuut’un kurucu ortaklarından Esen Bulut freelance çalışmanın zorluklarını gördüklerini belirterek, bu alandaki problemleri çözmeyi ve freelance çalışanların idari süreçlerinin profesyonel bir şirket gibi işleyebilmesine imkan sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Esen Bulut sözlerine şöyle devam etti:

 

“Dijitalleşen dünya, iş süreçlerini de değiştirerek yeni meslek oluşumlarını hayatımıza kattı. Bunlardan biri de masa başında oturmak zorunda olmayan, uzaktan çalışma imkanları geliştiren ve alışıldık çalışan profilinin dışında kalan freelance çalışanlar oldu. Biz Rimuut’u dijital endüstrinin bağımsız çalışanları için özel olarak tasarladık. Faturalandırma, tahsilat, sözleşme gibi problemler yaşayan freelance çalışanlar Rimuut ile profesyonel bir firmanın tüm iş süreçlerine sahip olabiliyor. Firma olarak onların idari ve ticari sorunlarına çözüm üreterek kendi işlerini büyütmelerine yardımcı oluyoruz. Şimdiye kadar da 500’den fazla erken müşteri başvurusu almış durumdayız, bu sayının hızla artacağını düşünüyoruz”.

 

İTÜ Çekirdek’in 2017 yılında dikkat çeken firmaları arasında yer alan Rimuut hakkında daha fazla bilgiye https://rimuut.com/ adresinden ulaşabiliyor.