Fark Yaratan Teknokent Firmalarından Haberler

Cardtek, MV Holding ve Revo Capital ile güçlerini birleştirdi

31 Mart 2016 - Fark Yaratan Teknokent Firmalarından

 

Finansal teknolojiler alanında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Cardtek, yeni hissedarları MV Holding ve Revo Capital'in yatırımlarıyla küresel bir marka olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

2001'den bu yana yurt içi ve yurt dışındaki kurumsal müşterilerine ödeme sistemleri alanında uçtan uca çözümler geliştiren Cardtek, küresel bir marka olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Turkcell ve KVK'nın kurucu ortağı MV Holding ile Türkiye'nin önde gelen teknoloji fonlarından Revo Capital, Cardtek'e %24 oranında hissedar oldu.  Cardtek, bu güç birliği sayesinde önümüzdeki beş yıl içinde finansal teknolojiler alanında dünyanın ilk 10 şirketinden biri olmayı hedefliyor. Cardtek öncelikle Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik'te varlığını güçlendirecek.

Konuya ilişkin olarak Cardtek CEO'su Ayşe Nil Sarıgöllü "Ülkemiz, ödeme sistemlerindeki yeniliklere son derece açık, hızlı öğreniyor ve talep ediyor. Biz de Cardtek olarak gelişmeleri yakından takip ederek, sahip olduğumuz öngörüyle henüz ihtiyaç oluşmadan geliştirdiğimiz çözümlerle müşterilerimize rekabet avantajı sunuyoruz. 2015 yılı bizim için çok başarılı geçti. Grup olarak yüzde 48 büyüme oranına ulaştık ve uluslararası arenada yakalamak istediğimiz hedefler için doğru çıkış noktasını yakaladık" dedi. 2016 yılının Cardtek için bir dönüm noktası olacağını dile getiren Sarıgöllü sözlerine şöyle devam etti: "Cardtek olarak, yıllar içerisinde gösterdiğimiz performansımızla yerli ve yabancı birçok yatırımcının dikkatini çektik. Bu zamana kadar yaptığımız görüşmeler neticesinde, hedeflerimizi gerçekleştirmemizde bize katma değer sağlayacağına inandığımız MV Holding ve Revo Capital ile güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. Bu gelişmelerden de aldığımız güçle yatırımcılarımızın strateji ve hedeflerimizi büyük bir inançla desteklemesi ve bilgi birikimleriyle bize katkıda bulunacak olması, daha büyük ve güçlü bir aile kurduğumuzun bir göstergesi.."

MV Holding CEO'su Ebru Dorman ise şunları söyledi: "Türkiye ödeme sistemleri konusunda dünya çapında en gelişmiş pazarlar arasında yer alıyor. Cardtek ise Türkiye'de sağladığı başarı hikâyesi ile bir dünya devi olmaya hazır üstün bir teknoloji portföyüne ve uzmanlığıyla çok etkileyici bir ekibe sahip. Cardtek'in küresel bir aktör olma yolculuğunda birlikte ilerleyeceğimiz için büyük heyecan duyuyoruz. Bu doğrultuda kuracağımız güç birliği ve yaratacağımız sinerjiyle Cardtek'in liderlik hedefine daha da hızlı ulaşacağına inancımız tam."

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Revo Capital kurucusu Özcan Tahincioğluyatırımla ilgili olarak; "Cardtek, finansal teknoloji alanında Türkiye'nin ve bölgenin lider teknoloji şirketlerinden biri olarak yatırım yapmak için uzun süredir Revo Capital'in radarındaydı. Ülkemizin birçok önde gelen banka ve kurumuna sağladığı finansal platformları, dünyaya taşıma konusunda Cardtek yönetimi ile ortak bir vizyonu paylaştığımızı gördük. Cardtek'in bu yatırım sayesinde orta vadede özellikle Amerika'da önemli açılımlara imza atacağını düşünüyor ve bu girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Cardtek Hakkında: Cardtek, 2001 yılında Türk bankacılık sektöründe, ödeme sistemleri alanındaki yazılım ihtiyacını karşılamak üzere kuruldu. 2009 yılı itibariyle gruba katılan yeni şirketlerle finansal teknolojiler alanında uçtan uca hizmet verecek şekilde yapılandı. Dünyada ilk olma özelliği taşıyan 21 ilk projeyi hayata geçirdi.  Otoriteler tarafından ödüllendirilen ürünleriyle, 26 ülkeye teknoloji ihraç eden şirket, global iş ortakları ile birlikte 6 ülkedeki ofislerinden dünyaya hizmet veriyor. Cardtek grup şirketleri altı yıldır Deloitte Teknoloji Fast 50 programında en hızlı büyüyen ilk on içerisinde yer alırken, Cardtek Payment Processing Services son iki yıldır programda birinciliğini sürdürüyor. www.cardtek.com

MV Holding Hakkında: 1993 yılında, Murat Vargı tarafından kurulan MV Holding, Türkiye ekonomisinde önemli konumda bulunan varlıklardan oluşmaktadır. MV Holding Telekom sektöründe Türkiye'nin ve bölgenin lider operatörü Turkcell'in kurucu ortağı ve önde gelen cep telefonu distribütörü KVK'nın kurucu ortağı ve ana hissedarıdır. Grup teknoloji, konaklama ve yenilenebilir enerji sektörlerinde yaptığı yatırımlar ile değer yaratmaya devam etmektedir. MV Holding'in net aktif değeri 2015 yılı itibarı ile 1.5 milyar dolar seviyesinin üzerindedir. www.mvholding.com.tr

Revo Capital Hakkında: Revo Capital, Türkiye'de bulunan yenilikçi erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapan, $65M büyüklüğünde Hollanda merkezli bir girişim sermayesi fonudur. Revo Capital, lokal pazarın ve global potansiyelin büyük olduğuna inandığı Bulut Tabanlı Kurumsal Uygulamalar, Nesnelerin Interneti ve Dijital Ticaret/Pazarlama Platformları gibi iş alanlarına odaklanmıştır. Fonun bugüne kadarki yatırımları arasında FIT Solutions, Onedio, Paraşüt, 8digits, Skyatlas, Nuvia, Neozeka ve ACLteslim bulunmaktadır. www.revo.vc -  investorcomm@revo.vc