Fark Yaratan Teknokent Firmalarından Haberler

ADGAGER, YENİ NESİL ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAYI HEDEFLİYOR

24 Ekim 2016 - Fark Yaratan Teknokent Firmalarından

 

 

ADGAGER, YENİ NESİL ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAYI HEDEFLİYOR

 

İTÜ ARI Teknokent’in yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan ön kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, girişimcilik yarışması Big Bang’i 5. kez düzenliyor. Big Bang sahnesine çıkarak toplam 3 milyon TL’lik ödülden pay almaya çalışacak ekiplerden Adgager, uzun sürelerde tamamlanan ve yüklü maliyetlere sahip alan araştırması süreçlerine yepyeni bir anlayış getiriyor. Adgager oluşturduğu güvenilir, hızlı ve düşük maliyetli sistem ile pazarlama araştırmalarının geleceğini temsil ediyor.

Geleneksel araştırma yöntemlerinin, araştırma yapan kişilere ya da kurumlara ne derece doğru bilgiler verdiğinin sorgulanması gerektiğini belirten Adgager Kurucusu ve CEO’su Umut Vural, Adgager’ın yenilikçi yapısını şu şekilde açıklıyor:

“Yüklü maliyetleri ve uzun bir zamana yayılımı nedeniyle pek çok kişi ya da kurum saha araştırması yapmaktan kaçınıyor. Geleneksel yöntemler, bu faktörleri göze alıp da araştırmayı yaptıranlara çoğu zaman anlamlı sonuçlar çıkaramıyor. Bunun nedeni ise esas olarak hedef kitleye ulaşamamaktan, ulaşılsa bile doğru soruları soramamaktan kaynaklanıyor.  Öte yandan manipülasyona açık fokus grup gibi teknikler de araştırma sürecinin kalitesini düşüyor.

Adgager, tamamen online olarak yürütülen bir sistem. Buna göre belli kriterlerden geçirdikten sonra ‘gager’ adını verdiğimiz fikir liderlerini bünyemizde topluyoruz. Kişiler ya da firmalar hedef kitlelerini Adgager üzerinden belirliyor, ucu açık sorularla hedef kitlenin tam olarak konuyla ilgili ne düşündüğünü birinci elden öğrenebiliyor. ‘Gager’ adını verdiğimiz bu kişilerin sürecin uzun soluklu bir parçası olması için ‘gag’ adını verdiğimiz motivasyon artırıcı sürprizlerimiz oluyor. Adgager ile hem hedef kitleye hem de araştırma yaptıranlara fayda sağlayan bir saha araştırma yöntemini hayata geçirmiş bulunuyoruz.”

Adgager’ın da yarışacağı ITÜ Big Bang 2016, 12 Kasım Cumartesi günü, saat 17.00’de İTÜSüleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Big Bang hakkında daha fazla bilgiye http://bigbang.itucekirdek.com/ adresinden ulaşılabiliyor.