İTÜ GATE'den Haberler

8 Türk Firması Amerika Kapısını ITU GATE İle Açtı

22 Temmuz 2015 - İTÜ GATE

İTÜ ARI Teknokent’in girişimcileri yurtdışına taşıyarak uluslararası birer markaya dönüşmeleri adına desteklediği ITU GATE Programı’nın 2. döneminde, Chicago ve San Francisco’ya gidecek firmalar belli oldu. 
13 Temmuz’da toplam 16 firma arasından seçilen 8 yazılım firması, Ağustos’un ilk haftasıyla birlikte ITU ARI Teknokent’in ofisinin bulunduğu Chicago 1871’in yanı sıra San Francisco’da Rocket Space kuluçka merkezine gidecek. Burada uluslararası yatırımcılar, girişimciler ve akademisyenlerle tanışacak. Kendilerini tanıtma ve yeni işbirlikleri kurma fırsatı yakalayacak.

ITU GATE süreci
ITU GATE sürecine seçilen firmalara öncelikle, ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, hikayeleştirme, fiyat ve gelir modeli gibi pek çok konuyu kapsayan 2 aylık bir eğitim sunuluyor. Bu hızlı ve kapsamlı eğitimle birlikte firmalar özellikle pazarlama alanındaki yeteneklerini geliştiriyor.  Eğitim sonunda aralarında yatırımcıların da bulunduğu bir jüriye sunumlarını gerçekleştiren firmalar arasından seçim yapılıyor. 

Seçimin ardından başarılı bulunan firmalar 1 ay ABD kampına alınıyor. ABD serüveni boyunca firmalara iş geliştirme faaliyetlerinde danışmanlık hizmeti sunuluyor. Girişimciler Amerika’da Chicago ve San Francisco’da kuluçka merkezlerine giderek burada uluslararası yatırımcılarla, akademisyenlerle ve girişimcilerle tanışma imkanı yakalıyor. ITU GATE girişimci firmalara sunduklarıyla “hızlandırma programı” kavramını tam anlamıyla karşılıyor.
Hali hazırda bir iş planı doğrultusunda faaliyetlerini yürüten firmaların katıldığı ITU GATE’in 3.dönemine başvurular ise 7 Ağustos’a kadar http://itugate.com/tr adresinden yapılabiliyor. 

ITU GATE’in 2. Döneminde Amerika’ya gitmeye hak kazanan 9 firma: 
AppAnalytics: Mobil uygulamalarda kullanıcı davranışını ölçümlemek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için analitik servisini sunuyor.
Bilgera: Hızlı tüketim ürünleri alanında mobil saha satış otomasyon platformları ile firmaların saha operasyonlarında daha verimli çalışmalarına olanak tanıyor. 
Boni: Görme engellilere yönelik navigasyon gibi fiziksel mekan ve nesnelerle etkileşim kurabilen mobil uygulamalar üretiyor. 
Evam: Büyük veri ve hızlı veriyi analiz ederek işletmelerde kullanıcıların anlayabileceği hale getiriyor. Böylelikle müşteri davranışlarının gerçek zamanlı takibine olanak tanıyarak firmaların ileriye dönük stratejilerini oluşturmasına olanak tanıyor. 
Gullseye: Limanların daha iyi yönetilmesini sağlayarak verimliliği artıran yazılım geliştiriyor.
i2i Systems: GSM operatörlerinin yanlış faturalandırma ve ücretlendirme sorunlarını ortadan kaldıran yazılımlar üzerinde çalışıyor.
Segmentify: E-ticaret ve içerik sağlayıcı firmaların ziyaretçilere özel kampanyalar ve ürünler sunmasına yardımcı olan yazılımlar üretiyor. 
Sestek: Ses biyometrisi, sesli yönlendirme, ses sentezi ve konuşma analizi gibi ses odaklı işlemleri gerçekleştiren teknolojiler üretiyor.