Medikal Teknoloji İnovasyon Programı

İTÜ ARI Teknokent / Olanaklar / Medikal Teknoloji İnovasyon Programı

Medikal Teknoloji İnovasyon Programı

 

İTÜ ARI Teknokent, Drexel Üniversitesi ve Global Innovation Partnerships (GIP) işbirliği ile düzenlenen Yenilikçi Medikal Teknolojileri Programı (MedTek), erken aşama girişimleri, tıbbi teknoloji geliştirmeyi hedefleyen profesyonelleri ve akademisyenleri/araştırmacıları, tıbbi teknoloji inovasyonunun kavram aşamasından ticarileştirme aşamasına kadar küresel bir alanda gerçekleştirmelerine destek vermeyi amaçlamaktadır.

 

Program amacı

Program, katılımcıları yerel ve uluslararası inovasyon ekosistemindeki kaynaklara ulaşmaya ve bunlardan yararlanmaya teşvik edilecektir. Programın beklentisi, katılımcıların küresel olarak medtech inovasyon hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak ABD, Çin ve Türkiye’den profesyonel stratejik ortaklar ve paydaşlar ile ağını geliştirmektir.

Bu programın odak noktası biyolojik ürünler, özellikle hücre ve gen terapileri, doku mühendisliği, rejeneratif tıp, immünolojik bilimler ve antikor geliştirme gibi teknolojilerdir. İşlenecek konular, mevcut medtech inovasyon ekosisteminde kritik öneme sahip fikri mülkiyet, şirketleşme, ticarileştirme, klinik araştırma ve onay süreçleri, biyo-üretim ve tedarik zincirleri ve yatırım süreçlerine ilişkin yasal hususlardan oluşmaktadır.

 

Kimler katılabilir

Tıbbi cihazlar ve biyomalzemelere odaklanmış start-uplar ve firma/ticarileşme öncesi laboratuvar kanıtı olan proje sahibi akademik araştırmacılar.

 

Program takvimi ve taslak içeriği

MedTek Programı, ilk hafta oryantasyon seansları ile başlar ve ardından beş haftalık derslerle devam eder. Girişimin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış isteğe bağlı profesyonel mentorluk seansları ile sona erer.

Program 20 Eylül 2021 tarihinde başlayarak 11 hafta sürmesi planlanmaktadır. Her haftada 1 buçuk saatlik 2’şer online oturum olacaktır. 

1. Hafta: 

  • GIP MedTech Workshop Ekibine Giriş
  • Türk MedTech II öğrencileri, eğitmenleri ve danışmanları ile buluşma (Türkçe)

 

2. Hafta:

  • Başlangıç ​​Tanıtımları (startuplar tarafından)
  • Philadelphia'nın Biyolojik İnovasyon Ekosistemi üzerine Seminer (MedTech II öğrencileri ve danışmanları tarafından sunulur)

 

3. Hafta:

  • ABD'deki Biyolojik Ekosisteme Genel Bakış – Kuzeydoğu Koridoru'na Odaklanma (Baltimore'dan Boston'a)
  • Fikri mülkiyet ve kuruluş dahil olmak üzere yasal stratejiler ve hususlar

 

4. Hafta:

  • Klinik araştırma ve düzenleyici stratejiler – FDA onayına yönelik adımlar
  • Biyo-imalat ve Tedarik Zincirleri – Biyofabrikasyon ve sürdürülebilir tedarik zinciri

 

5. Hafta:

  • Kaynak Yaratma fırsatları: Devlet hibeleri ve sözleşmeleri; ekonomik kalkınma fonları; ABD, Çin ve Türkiye'de risk yatırımı (melek ve risk sermayesi) ve yatırımcı perspektifleri

 

6. Hafta:

  • Startup'lar ve MedTech II öğrencileri tarafından ortaklaşa geliştirilen çözüm ve/veya şirketin bir dönüm noktasına ulaşmasına yardımcı olan strateji hakkında Ekip Sunumları.

 

MENTORLUK

7. ve 11. Hafta:

Danışmanları ile Opsiyonel Başlangıç Mentorluğu: Startup'lar, örneğin ABD pazarına girişler, stratejik ortaklıklar veya yatırım süreçleri gibi özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış uzmanlığa sahip profesyonel danışmanlarla çalışır.

 

Drexel Üniversitesi GIP Program Yöneticisi, Banu Onarak Kimdir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biyografi 

Banu Onaral, Drexel Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi’nin kurucu başkanı (1997’den itibaren) ve H.H. Sun kürsü   profesörüdür. Biomedikal Mühendislik üzerine doktora’sını 1978’de Pennsylvania Üniversitesi’nden, Elektrik Mühendisliği BSEE (1973) ve MSEE (1974)   diplomalarını da Boğaziçi Üniversitesi’nden almıştır. 1979’dan itibaren Drexel Üniversites'inde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer   Engineering) bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve Biyomedikal Mühendisliği ve Bilimleri Enstitü üyesi olarak görev almıştır. 1980-81 ve 1987-88   yıllarında iki kez Boğaziçi Üniversite’sinde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Dame de Sion Lisesi tarihinin en yüksek ortalamayla mezun olmuş   öğrencisidir. 9.97/10. Dünyada "ieee-fellow" ünvanını alan üçüncü Türk profesördür.

 

Program Hakkında Detaylı Bilgi Almak için: 

Şeyma Merve Gürses

E-mail: merve.gurses@ariteknokent.com.tr

 

Başvuru için Tıklayınız