Basında İTÜ Çekirdek

Kurtarma ekiplerine özel İHA sistemi geliştirildi

30 Ekim 2015 - Basında İTÜ Çekirdek

İTÜ Çekirdek girişimci firmalarımızdan Maxwell Innovations Kurucusu Orkut Aktaş, dünyada sadece 4 aracın çalışabildiği zorlu hava koşullarında görev yapabilecek bir insansız hava aracı teknolojisini geliştirdiklerini kaydederek, "Özgün bir insansız hava aracı sistemi olan MX8, yağmur, toz ve -30 dereceye varan soğuklardan etkilenmeden zorlu hava koşullarında görev yapabiliyor" dedi. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İTÜ ARI Teknokent'in düzenlediği yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan İTÜ Çekirdek projesinin final etabı Big Bang etkinliği 14 Kasım'da gerçekleştirilecek. Girişimci firmaların toplam 1 milyon TL değerindeki ödülden pay almaya çalışacakları etkinliğe Maxwell Innovations MX8 insansız hava aracı sistemiyle katılacak. 

Açıklamaya göre MX8, yağmur, toz ve dondurucu soğuk gibi zorlu hava koşullarında dahi çalışabilen insansız hava aracı ile afet durumlarına kurtarma ekiplerinin gökyüzündeki gözü olacak. 

İnsansız Hava Araçları (İHA) deprem, fırtına, sel gibi bir doğal afet sonrasında ya da büyük endüstriyel kazalar sonrasında acil durum ve afet koordinasyon personeli için durumsal farkındalığın sağlanmasına, enkazda ya da arazide kaybolan kişilerin bulunmasına imkan tanıyor.

Kaynak: NTV