Fark Yaratan Teknokent Firmalarından Haberler

Firmalarımızdan PAYGURU Türkiye’de ilk MOBİL ÖDEME FİRMASI oldu.

10 Mayıs 2016 - Fark Yaratan Teknokent Firmalarından

“25 Haziran 2015 tarihinde yapmış olduğumuz Ödeme Kuruluşu başvurumuz BDDK’nın 6864 no’lu ve 27 Nisan 2016 Tarihli kararı ile kabul edildi ve firmamız Türkiye’deki ilk MOBİL ÖDEME firması olarak tescillendi.  

Bu izni tüm mobil operatörlerden ve tüm mobil ödeme kuruluşu rakiplerimizden önce aldık. 

Ve eğer Arı Teknokent’de olmasaydık, sizin desteğiniz olmasaydı bunu başaramazdık.

6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun çerçevesinde  Ödeme Hizmetleri ve Elektronik  Para İhracı ile Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşları hakkında Yönetmeliğin uygulayıcısı olarak yetkilendirilen BDDK 27 Nisan 2016 Tarihli 6864 Sayılı kararı ile PAYGURU (Trend Ödeme Kuruluşu AŞ)’ya faaliyet izni verdi. İlgili karar 3 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. (http://www.bddk.org.tr/WebSitesi/turkce/Duyurular/BDDK_Kurul_Kararlari/151656864.pdf)

“Üye İş yerlerine Mobil Operatörlerin ücretlendirme altyapıları ile entegre ödeme hizmeti veren Mobil Ödeme Sektöründeki bu ilk faaliyet izni, Türkiye’deki Mobil Ödeme Sektörü için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.  Payguru olarak bu faaliyet iznini sektördeki diğer firmalardan ve mobil operatörlerden önce almış olmamız,   gerek kurumsal yönetim gerekse finans, teknoloji, ARGE ve iş süreçlerimizdeki profesyonel yaklaşımımızın ulaştığı noktanın tescili anlamına geldiğini düşünüyoruz.  Bu açıdan 2010 yılından beri ARI TEKNOKENT’in içinde bulunmamızın iş süreçlerimizi ve AR-GE faaliyetlerimizi disipline etmek ve kurumsal altyapımızı güçlendirmek açısından son derece önemli ve katkı sağlayıcı olduğunu düşünmekteyiz. 

Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para sektörünü düzenleyen  6493 sayılı kanunun ve ilgili yönetmeliğin gereklerine tam olarak uyum sağlayan süreçlere ve teknik altyapıya sahip olmak, yalnız PAYGURU olarak bizim değil tüm Mobil Ödeme pazarının FIN-TECH sektöründeki önemini arttıracağını ve Mobil Ödemenin Dijital Sektörün ötesinde geçerek gerçek yaşamdaki uygulamalarına büyük bir açılım sağlayacağını öngörmekteyiz. 

Bu nedenle, yalnız ülkemizde değil  dünyada da yeni bir döneme giren Mobil Ödeme sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalardan biri olarak mobil ödeme faaliyet iznini alan ilk firma olmaktan son derece kıvanç duymaktayız. 

Ve Payguru olarak ARI TEKNOKENT’in bize sağlamış olduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalanmaya devam ederek  mobil ödeme sektöründe ileri teknolojiler ve yenilikçi çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz. Ana hedefimiz her zaman olduğu gibi  ARI TEKNOKENT’deki ofisimizden global pazarda rekabet edebilen ve ülke ekonomisine katkı sağlayan mobil ödeme hizmetlerini vermeye devam etmek olacak. “

***

Kendisini FINTECH sektöründeki inovasyona odaklamış olan PAYGURU markalı TREND ÖDEME KURULUŞU AŞ Mobil Ödeme konusuna odaklı ve BDDK denetimine tabii bir ödeme kuruluşudur. Geliştirmiş olduğu ödeme platformları Türkiye ve Dünya’da birçok ilke imza atmıştır:

  • Aralarında Türkiye’de yapılan U20 Dünya Futbol Şampiyonasında FIFA tarihindeki ilk mobil ödeme- mobil bilet uygulaması da olan birçok projeyi hayata geçirmiştir. 
  • Geliştirmiş olduğu mobil ödeme platformu Çin, Güney Kore, Alman, İtalyan, İsviçre, Rusya ve İngiltere kökenli birçok üye işyeri tarafından kullanılmaktadır.
  • Geliştirmiş olduğu ulaşım sektörüne odaklı  Taksi Ödeme Sistemi ve Ulaşım Biletleme Ödemeleri Projeleri ile Turkcell’den 2012 ve 2014’de “En Başarılı Mobil Finans Çözümü” ödüllerini almıştır.